Våra skidspår

Fina förhållanden för skidåkning i Kil

Vintertid vid tillräcklig natursnötillgång prepareras huvuddelen av Frykstahöjdens motionsspår för längdskidåkning. Prepareringen sker ideellt av oss i Kils OK med stöd i form av utrustning och ekonomiskt bidrag från Kils kommun. Det är gratis att åka i alla spår, även i konstsnöspåret. Inga spåravgifter.

Skidspår på Höjda

Våra spår

Konstsnö

Sedan 2016 finns en samverkan mellan Kils kommun och de ideella föreningarna Kils OK och Kils Slalomklubb som möjliggör tillverkning och utläggning av konstsnö till ett ca 1700 meter långt konstsnöskidspår som utgår från Frykstastugan.

Natursnö

När det finns tillräckligt med natursnö kör vi även upp spår övriga motionsspår på Frykstahöjden. Det brukar finnas spår för både klassiskt och skejt på elljusspåret och 4 km-spåret. Dessutom spårar vi med spårkälke på Green-milen när det går.

Information och spåruppdateringar

Bästa informationen om skidspårens status hittar Du i facebookgruppen Skidspår i Kil. Det finns även info på skidspår.se men denna uppdateras inte löpande.

Ingen spåravgift

Vi tar inte ut någon spåravgift, alla våra skidspår är gratis att åka i.

Om du ändå vill stödja föreningens verksamhet kan du bli stödjande medlem i klubben. Vill du inte registrera ett medlemskap går det i stället att betala in en summa (förslagsvis 100 kr, motsvarande årsavgiften) till Swish 1232093870 eller plusgiro 122372-6.

Barn- & ungdomsträning

Våra barn- & ungdomsgrupper inom orienteringsektionen passar ofta på att träna skidor när det finns snö. Hör av dig till ungdomskommittén om du har ett barn som är sugen på att vara med.

Vi har inga regelbundna träningar för vuxna, men vi kan troligtvis erbjuda tekniktips om så önskas.