Konstsnö

Tillverkning av konstsnö i Kil

Sedan 2016 finns en samverkan mellan Kils kommun och de ideella föreningarna Kils OK och Kils Slalomklubb som möjliggör tillverkning och utläggning av konstsnö till ett ca 1700 meter långt konstsnöskidspår som utgår från Frykstastugan. Det är gratis att åka i alla spår, även i konstsnöspåret. Inga spåravgifter.

Skoter kör upp skidspår på Frykstahöjden

Hjälp till att spruta snö

Tillverkningen av konstsnön sker dygnet runt vid längre köldperioder med stabil kyla. Snötillverkningen för längdspåren samordnas med snöläggningen av Frykstabacken och sker i samverkan med slalomklubben och med hjälp av deras utrustning. Ofta är konstsnötillverkningen en arbetsintensiv period eftersom vi av säkerhetsskäl har dubbel bemanning hela tiden.

Därför ser vi gärna fler ideella arbetsinsatser från de som vill visa sin uppskattning för konstsnöspåret. Vi välkomnar därför särskilt din insats just under denna period. Din insats kan tyvärr inte ersättas i pengar. Det är bara faktiskt ideellt arbete som i det här fallet kan göra stor skillnad. Blir vi fler som hjälper till går det också lättare, snabbare och blir mycket roligare. Om du vill hjälpa till så kontaktar du Lars Kvarnström i Kils OK:s skidsektion så berättar han mer.

KontaktTelefonE-post
Lars Kvarnström070-5455080lars.kvarnstrom@sweco.se

Information och spåruppdateringar

Uppdateringar om skidspåren görs i Facebookgruppen "Skidspår i Kil" samt sporadiskt på skidspår.se

Ingen spåravgift

Vi tar inte ut någon spåravgift, alla våra skidspår är gratis att åka i. Om du ändå vill stödja föreningens verksamhet kan du bli stödjande medlem i klubben. Vill du inte registrera ett medlemskap går det i stället att betala in en summa (förslagsvis 100 kr, motsvarande årsavgiften) till Swish 1232093870 eller plusgiro 122372-6.