MTBO

Välkommna till Kils OK:s MTBO-sektion

Träningen sköter man för det mesta själv, men kan även föregås i grupp speciellt om man skall köra utan karta. Mycket av träningen består i vanlig mtb cykling på varierande underlag utan karta men den kan också komma med ibland.

Vår verksamhet

Du skall ha en MTB och hjälm, klädsel är valfri, men på tävlingar så försöker vi i möjligaste mån visa vilken klubb i åker för. Man har som i vanlig orientering en Sportident Pinne som registrerar vilka kontroller du tagit, som kan köpas på http://www.sportident.se (välj gärna pinnmodell 8 och uppåt)

Vi ordnar minst en deltävling i Värmlandsserien varje år samt 1 närtävling. Det finns även en Cup (Svenska Cupen i MTBO) som man kan vara med i, med tävlingar på olika ställen i Sverige, det finns också tävlingar runtom på hela klotet om man nu vill det.

Klubben har 10 st mtbo kartställ av märket Nordenmark light som man kan få låna vid träning och ev tävling. Vill du köpa ett större så kan vi gå ihop och beställa så blir det lite billigare.

I något år så har det även funnits en MTB bana som nu i dagarna har blivit omdragen, här finns det en pdf hur den nya sträckningen är.